Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Becul care nu atrage insectele   << înapoi

Daca ați luat cina în grădina casei, sau undeva în exterior, știți cât de sâcâitoare sunt insectele atrase de lumină pe o rază de 200 metri pentru a savura porția dvs. de mâncare. Fără lumini, ar fi trebuit să ghiciți ce se află în lingură.

Tipul becului v-ar putea ajuta să evitați în viitor asemenea situații. Un ecologist, care abia ce a anunțat rezultatele unui experiment ce s-a desfășurat pe toata perioada verii trecute, a demonstrat că există o diferență în modul în care o insectă este atrasa de șase dintre cele mai vândute becuri.

Potrivit rezultatelor, cea mai proastă opțiune pentru iluminatul extern este cea reprezentată de becurile incandescente clasice, în timp ce becurile LED cu lumină caldă sunt cele mai puțin atractive pentru insecte. Acestea au fost chiar mai eficiente decât cele special create cu scopul acesta.

Rezultatele au fost prezentate la conferința American Association for the Advancement of Science săptămâna trecută de ecologistul Michael Justice, care are un doctorat de la Universitatea Greenboro din Carolina de Nord.

Nu a fost înaintată încă nici o lucrare științifică în vederea publicării într-un jurnal de specialitate, așa că datele lui trebuie asimilate cu grija. Totuși, au fost îndeajuns de convingătoare pentru a fi dezbătute în una dintre cele mai importante conferințe din lume.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii