Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Clădiri printate 3D Ón Singapore   << înapoi

Într-o economie globală afectată de tot felul de crize, piața imobiliară a devenit esențială pentru adăpostirea celor mai vulnerabile populații ale speciei noastre. Singapore, unde 80% din populație trăiește în case ce aparțin guvernului, abordează sectorul imobiliar așa cum le-a fost teamă Statelor Unite ale Americii să o facă: prin programe socio-economice. Acum, Singapore apelează la printarea 3D.

Singapore Centre for 3D Printing, ce a pornit cu un buget de 107.7 milioane de dolari din fonduri publice și private, este pe cale să testeze fezabilitatea printării 3D a caselor etaj cu etaj înainte de a le asambla la destinație. Profesorul Chua Chee Kai, Director Executiv al Singapore Centre for 3D Printing a declarat că „Ideea e să le printăm unitate cu unitate. Acestea vor fi transportate la locul șantierului unde vor fi asamblate precum piesele Lego."

Folosind imprimante 3D ce modelează ciment, Centrul are planuri de a construi prototipul în următorii 3 ani. În timp ce tehnologia nu este încă ajunsă la maturitate, guvernul singaporez crede că aceasta va ajuta țara să reducă dependența de forța de muncă externă, folosită în special în construcții pentru casele destinate populației îmbătrânite.

Chua Chee Kai continuă, „În zona caselor avem cea mai mare provocare. Nu există support tehnic în zona imprimantelor 3D și nici ciment pentru o asemenea tehnologie. Trebuie create de la zero. Industria construcțiilor este una conservatoare: se află printre ultimele când vine vorba de inovații." A recunoscut faptul că structura de rezistență va fi printată 3D, în timp ce restul elementelor vor fi construite în moduri convenționale.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii