Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Accesați cu grijă hotspoturile Wi-Fi publice   << înapoi

Am fost avertizați în mai multe rânduri cu privire la accesarea hotspoturilor publice, dar uităm de fiecare dată, când avem nevoie de o conexiune la internet.

Un experiment nou ne-a demonstrat că este foarte ușor ca datele să ne fie accesate prin simplul fapt că le introducem atunci când suntem conectați la un hotspot malițios care simulează o rețea cât se poate de serioasă. Pentru a crea capcana, a fost creat hotspotul într-o zonă frecventată de multă lume: un ghișeu al aeroportului din Barcelona destinat înregistrării celor interesați să participe la Mobile World Congress. Cu peste 100.000 de participanți anual, evenimentul aduce laolaltă călători pasionați de tehnologie dependenți de wi-fi.

Au fost setate trei hotspoturi wi-fi în aeroport cu nume care să pară oficiale precum „Starbucks", „Airport_Free_Wifi_AENA„ și „MWC Free WiFi". În doar patru ore, mai mult de 2.000 de persoane s-au conectat la acestea, trimițând și primind 8 milioane de pachete de date. Pentru a le proteja datele, compania care a desfășurat experimentul nu a păstrat nici o informație, dar cantitatea uriașă ne arată cât de ușor poate fi accesată, dacă ne legăm la rețele necunoscute.

61% au căutat informații pe Google sau au verificat adresa de Gmail, 52.3% au avut aplicația de Facebook instalată, 14.9% au vizitat site-ul Yahoo, 1% au accesat platforme de dating precum Badoo sau Tinder. Ce este și mai interesant e faptul că cercetătorii au putut accesa identitatea device-ului și a userului în două treimi din conexiuni.

Deși în general datele acestea nu par a fi unele sensibile, aceleași tehnici pot fi utilizate pentru a hack-ui utilizatorii, accesând parole necriptate sau parole generale care protejează mai multe conturi, în special servicii financiare.

O soluție ar fi setarea unui „virtual private network" (VPN) pentru a anonimiza și cripta conexiunile, mai ales că în acest mod veți putea evita restricțiile geografice ale accesării internetului atunci când călătoriți.

Orice ați face, aveți în vedere faptul că internetul poate veni din mai multe surse, unele înșelătoare.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii