Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Căști audio cu dopamină   << înapoi

Tehnologia nu va înceta niciodată să ne uimească. A apărut prima pereche de căști capabilă să vă facă ziua mai frumoasă prin dopamina secretată.

Intitulate „Nervana", au fost prezentate publicului la Consumer Electronics Show de la Las Vegas de către creatorii săi, un startup cu același nume din Florida.

Știința din spatele gadget-ului se află în nervul vagus. Acesta se întinde între creier și abdomen, atingând toate organele pe ambele părți ale corpului. Semnalele sale activează regiuni ale creierului capabile să secrete dopamina, care joaca un rol important în centrii recompensei și plăcerii și care reglează starea de spirit și emoțiile.

Nervana susține că device-ul lor poate genera semnale electrice de slabă intensitate sincronizate cu muzica pe care o ascultați, care circula prin canalul auditiv pentru a stimula nervul vagus, stimulând secreția de dopamină. Pentru că acest neurotransmițător este eliberat în timpul activităților plăcute, precum jocurile de noroc, consumarea junk food-ului, în timpul relațiilor sexuale, stimularea ar trebui să vă ofere o senzație de plăcere.

Există dovezi care susțin ideea. Stimularea nervului vagus are rezultate promițătoare în tratarea depresiei, ce cauzează dezechilibre în chimia creierului, dopamina fiind afectată. În cazul acesta, este necesară o intervenție chirurgicală pentru implantarea unui device, stimularea externă nefiind certificată. Deși Nervana susține că în spatele proiectului se află profesioniști din zona medicală, încă nu au produs dovezi care să arate clar o cantitate mai mare de dopamină secretată.

Chiar dacă ar reuși să facă acest lucru, este oare ceva dezirabil? Dopamina nu este doar un hormon al fericirii, indiferent ce vă spune internetul. Joacă foarte multe roluri în creier, afectând neuronii implicați în mișcare, cogniție și motivare și se află în strânsă legătură cu dependența. Nervana a declarat că nu există nici un pericol al hiperstimulării. Nefiind catalogat drept un produs medical, nu necesită aprobare FDA, autoritatea americană în domeniul sănătății.

Indiferent dacă funcționează sau este doar un placebo, utilizatorii au declarat că sunt fericiți după folosirea lor. Prețul va fi de 299 dolari pentru cei care caută ceva nou în domeniul tehnologiei, iar disponibilitatea va fi din primăvara 2016.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii