Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Cel mai ușor material din lume, printat 3D aerogelul din grafen   << înapoi

Acesta este un material care nu încetează să ne uimească. Porțile tehnologice pe care ni le deschide sunt imposibil de cuantificat.

Este de 7.5 ori mai ușor decât aerul, iar un metru cub din așa ceva ar cântări doar 160 de grame. Este cu 12% mai ușor decât cel mai ușor material din lume - aerografitul. Apa este de 1000 de ori mai densă.

Da, aerogelul din grafen este cel mai cool material, momentan. În timp ce aerogelul din silicat este cel mai studiat aerogel, din 2013 aerogelul din grafen deține recordul pentru cel mai ușor material de pe Terra. Producerea lui va fi una din ce în ce mai ușoară pentru că cercetătorii au găsit o metodă de a-l printa 3D.

Poreclit „fum înghețat", aerogelul seamănă cu un gaz și are și densitatea unuia, dar este, de fapt, un solid extrem de flexibil, compresibil, conductiv și nu numai.

Proprietățile sale ciudate și unice i-a determinat pe oamenii de știință să-i exploreze potențialul în toate domeniile posibile de la camuflaj și până la curățarea mediului pentru că un gram de aerogel poate absorbi petrol de 900 de ori greutatea sa.

Acum, savanții de la Universitatea de Stat din New York și Universitatea de Stat din au reușit să producă aerogelul prin printare 3D astfel încât tot procesul să fie automat.

Grafenul propriu-zis este bidimensional, cu grosimea unui atom și format numai din atomi de carbon legați strâns într-o structură de fagure. Pentru a produce aerogelul din grafen, trebuie înghețate straturi uscate de grafen și așezate într-o structura 3D.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii