Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Căști de protecție concepute cu ajutorul Autodesk   << înapoi

Oamenii de știință și-au întors fața către tehnologia printării 3D pentru a proteja sportivii de contuzii. Un grup de cercetători de la Lawrence Livermore National Laboratory sunt implicați într-un studiu de un an și jumătate în colaborare cu Autodesk Research pentru a crea căștile de protecție ale viitorului.

Grupul investighează modul în care microstructurile printate 3D din design-ul unei căști pot absorbi energia unei coliziuni mai bine decât căștile din prezent. Pentru realizarea design-ului, au început cu o întrebare: ce componentă a impactului cauzează o contuzie?

De regulă, designerii încep cu un concept sau o idee generală privind aspectul produsului. Acesta nu este cazul cercetătorilor de la Lawrence Livermore. În schimb, au apelat la Project Dreamcatcher al Autodesk pentru a livra un design potrivit.

„Este un mod total diferit în care privim designul. Îți poți imagina proprietățile și performanțele produsului, iar computerul să construiască structura pentru tine", a declarat Eric Duos de la Lawrence Livermore. Acesta și echipa lucrează la design, care se va baza pe un nou concept de intitulat microarhitectură.

Ideea constă în miniaturizarea unor elemente care contribuie la duritatea și flexibilitatea structurilor, cum ar fi miniaturizarea designului din spatele Turnului Eiffel, de exemplu.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii