Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Primul computer viu   << înapoi

Supercomputerele convenționale au performanțe incredibile, procesare inimaginabil de complexă, dar sunt foarte scumpe, consumă foarte multă energie, se încing foarte tare și au dimensiuni foarte mari.

Dar cum ar fi dacă ne-am focusa atenția pe puterea de procesare făcută altfel decât prin circuite digitale? Aceasta este abordarea din spatele unui supercomputer biologic creat de o echipă internațională de cercetători, care folosesc proteinele în locul electronilor pentru a transmite informația în jurul unui microcip viu.

Într-un fel, agenții biologici înlocuiesc funcția electronilor din interiorul unui microcip convențional. Proteinele sunt alimentate de trifosfat de adenozină care asigură transferul de energie la nivel celular în toate organismele vii.

Chiar dacă modelul biologic de supercomputer este departe de a fi realizat un prototip, cercetătorii spun că dimensiunile reduse, eficiența energetică ridicată și degajarea termică minimală ar putea pava drumul spre o nouă generație de supercomputere sustenabile capabile de computație paralelă, adică realizarea de calcule simultane.

Oamenii de știință au testat ideea cu o problemă matematica și cu ajutorul agenților biologici din interiorul cipului ce au calculat prin deplasarea lor în circuit. Este încă devreme, dar știm că ideea funcționează și că o parte importantă a supercomputerelor de mâine va fi compusă din computere biologice.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii