Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Jetpack personal   << înapoi

Tehnologia zborului a făcut un pas mai departe în domeniul jetpack-urilor. Este vorba despre JB-9 creat de Jetpack Aviation, care lucrează de 40 de ani la dezvoltarea tehnologiei. Cel mai nou model poate atinge o viteză de 160 km/oră timp de 10 minute, ceea ce este mai mult decât suficient pentru a vă deplasa între punctele A și B într-un mod eroic.

Piața nu este una neatinsă. Martin Jetpack va fi produs anul acesta și va atinge un preț de 150.000 de dolari și, din păcate, nu va avea un design prea compact. Jetpackul Jetman Dubai, care este, de fapt, mai mult un wingsuit, trebuie lansat de la bordul unui avion de la o înălțime de 2 km.

Un jetpack funcțional necesită atingerea mai multor criterii. Trebuie să fie mic și ușor cât să poată fi transportat fără un efort prea mare. De asemenea, trebuie să fie unul sigur, decolarea va trebui să fie efectuată pe verticală, iar zborul să acopere distanțe utile.

JB-9 funcționează pe baza unor motoare turbojet ce nu mai sunt eficiente în propulsarea avioanelor, dar care oferă un raport putere-greutate ideal pentru un device compact. Nu este nevoie decât de 38 de litri de combustibil la un consum de 4 litri/minut. Odată ce vă aflați în aer, veți putea manevra jetpack-ul cu ajutorul unor joystick-uri sau prin aplecarea corpului în direcția dorită. Înălțimea maximă comunicată de producător este de 30.480 de metri la o viteză de 160 km/oră, iar autonomia de 10 minute sau chiar mai mult, în funcție de greutatea pilotului.

Produsul nu va ajunge prea curând pe piață. După douăzeci de ani de dezvoltare, producătorii nu vor sări peste etapele necesare perfecționării lui, dar așteptarea merită.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii