Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Oamenii de știință au "crescut un om pe un cip"   << înapoi

Oamenii de știință din Canada au găsit o metodă să crească țesut uman în afara corpului, creând o structură miniaturizată capabilă să formeze o matrice externă de celule vii.

Intitulat AngioChip, cercetătorii spun că tehnologia aceasta ar putea fi noua platforma pentru testarea efectelor drogurilor asupra țesutului uman mult mai eficientă decât vasul petri clasic.

Construită dintr-un polimer biocompatibil și biodegradabil, numit POMaC, schela este constituită dintr-o serie de straturi foarte subțiri care seamănă cu microcipuri, fiecare având un tipar format din canale de doar 50-100 micrometri lățime, cam cât diametrul unui fir de păr uman. Odată suprapuse și sudate prin lumină ultravioletă, aceste straturi devin o structură 3D cu vase de sânge sintetice. Aceasta a fost scufundată într-un lichid plin de celule vii, care s-au atașat de structură pentru a se dezvolta în interiorul și exteriorul canalelor din polimer.

Cercetătorii au reușit până acum să folosească AngioChip pentru a construi țesuturi cardiace și hepatice la scară mică ce funcționează precum organele respective.

„Ficatul nostru a produs acid uric și chiar a metabolizat droguri"

Conectarea vaselor de sânge ale celor două organe artificiale prin intermediul AngioChip le permite savanților să studieze interacțiunile dintre ele. Cercetarea a fost publicată în Nature Materials. Scopul final este comercializarea tehnologiei pentru a putea crea țesuturi ce ar putea fi implantate pentru a repara organe afectate.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii