Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Rochie printată 3D   << înapoi

Studioul Nervous System a printat 3D o rochie din petale roșii intitulată Kinematic Petals. Combinând tehnologia avansată cu moda, rochia a ieșit din imprimantă într-o singură piesă gata de a fi îmbrăcată.

Nervous System a pornit în 2007 având la bază designeri cu studii la MIT. Pentru această rochie, au analizat petalele din natură, pene și solzi. Apoi au dezvoltat un limbaj textil pentru sistemul lor de print 3D Kinematics, ce poate transforma o formă 3D într-o structură flexibilă. Prin utilizarea unei scanări corporale, rochia poate fi modificată complet pentru a se potrivi perfect pe dimensiunile clientei. Nu doriți petale ci țepi sau solzi?

Un proces intitulat „selective laser sintering" printează petalele prin topirea cu laser a mai multor straturi de pudră din nailon. Rochia conține mai mult de 1.600 piese unice interconectate prin cel puțin 2.600 „balamale".

A fost expusă pe 6 martie la Museum of Fine Arts din Boston, unde face parte din expoziția #techstyle până pe 10 iunie. Există șanse ca această piesă vestimentară inedită să ajungă și pe rafturile magazinelor în viitorul destul de apropiat.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii