Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Primul zbor transatlantic fără emisii de carbon   << înapoi

Un nou avion alimentat exclusiv de biocombustibil și energie solară este pe cale să efectueze primul zbor cu zero emisii de carbon deasupra Oceanului Atlantic. Șapte ani a durat dezvoltarea lui și este creația pilotului francez, om de știință și antreprenor, Raphael Dinelli. Decolarea va avea loc în luna iunie.

Aparatul de zbor ultra-ușor are celulele foto-voltaice în aripi, iar când Soarele apune, biocombustibilul din alge preia sarcina propulsiei. Motorul nu va depune un efort foarte mare pentru că avionul își va genera o parte a energiei necesare (20%) prin simpla-i deplasare prin aer.

Tot Dinelli îl va și pilota, iar provocările sale nu vor fi unele mici. Cabina este foarte înghesuită, pentru a limita greutatea aparatului, și nepresurizată în vederea economisirii consumului de energie, ceea ce îl va priva de 30% din oxigen. Zborul va fi unul neasistat de pilot automat și va avea o durată de 60 de ore.

O călătorie dus-întors între Europa și New York eliberează în aer 2-3 tone de dioxid de carbon/persoană, așa că zborul acesta vine cu scopul unei acțiuni de conștientizare asupra impactului pe care-l au zborurile comerciale asupra climei.

Baterii mici din litiu-ion vor ajuta aparatul la decolare, dar acesta se va baza pe energia solară pe durata a 25% din zbor, biocombustibil pentru 55% si generarea energiei pentru 20%.

Altitudinea atinsă va fi de 610 metri, iar viteza maximă de 100 km/oră.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii