Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Convenția de la Geneva ar putea fi Óncălcată de tehnologia stealth   << înapoi

Materialele realizate în toată lumea  care nu resping undele radar, astfel având proprietatea de a nu fi detectate, ar putea încălca prevederile Convenției de la Geneva care reglementează regulile războiului, susține un avocat militar. Ascunderea armelor și avioanelor militare ar putea încălca regulile agreate universal ale conflictului armat.

În acest moment, fonduri foarte mari sunt vărsate în tehnologia metamaterialelor ce pot ascunde trupele și mașinile de război prin înșelarea sau absorbirea undelor radar. În paralel cu tehnologia stealth existentă, următoarea generație de materiale ar putea infiltra armate și avioane în teritorii în mod ilegal.

„Camuflajul convențional, de exemplu, îi permite inamicului să se ascundă în mediul în care se află într-un mod legal. Dacă acesta este folosit de soldați și vehicule pentru a pretinde ca sunt non-combatanți, ar fi o problemă.", a declarat Bill Boothby, Director Adjunct al serviciilor juridice ale UK Royal Air Force.

Părțile angajate într-un conflict sunt obligate să afișeze un semn distinct ușor recognoscibil de la distanță și să poarte armele la vedere, condiții ce ar fi încălcate de tehnologia invizibilității.

O tehnologie analizată de Boothby este sistemul de camuflaj adaptiv, ce este dezvoltat de compania Bae Systems. Prin recepționarea undelor infraroșii de background, sistemul poate modifica vehiculul astfel încât să imite același tipar de căldura pentru a deveni invizibil pe radar sau să îl modifice astfel încât mașina de război să pară una civilă.

Ultimul dintre cele patru tratate de la Geneva a fost semnat în 1949 și este posibil să apară un al cincilea care să includă tehnologia stealth dezvoltata în prezent.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii