Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Cea mai mare turbină eoliană   << înapoi

Pe măsură ce alte tehnologii devin din ce în ce mai mici, turbinele eoliene o iau în direcția opusă pentru a genera cât mai multă energie electrică. Pe logica aceasta, cercetătorii creează elice cu o rază de 200 metri.

Noua turbină se va înălța la 479 metri, cu 30 peste Empire State Building. Pentru a o stabiliza, structura necesită un diametru de cel puțin 400 metri. Vorbim despre o construcție uriașă.

Potrivit echipei, dimensiunea turbinei nu este singurul element care diferențiază noul proiect de precedentele. Una dintre cele mai mari ar fi faptul că nu va înfrunta vântul ci se va situa cu spatele la acesta. De ce să opui rezistență energiei pe care încerci să o valorifici?

Elicele cu raza de 200 metri, care sunt aproape imposibil de imaginat, vor avea elemente care se extind în cazul vântului de intensitate mică și care se retrag în cazul unor curenți foarte puternici. Un alt avantaj al proiectului ar fi transportul elicelor, mult mai ușor în cazul celor segmentate, față de cele care trebuie montate într-o singură piesă. Imaginați-vă mutarea unei elice cu diametrul a două stadioane de fotbal.

Dacă totul decurge conform planului, turbina ar putea genera până la 50 megawatti de electricitate, de 25 de ori mai multă energie decât o turbină convențională.

Momentan, echipa lucrează la producția unui model 1:10 care să fie pregătit pentru testare până în 2019. După această etapă, ar mai trece încă 15 ani până când va putea fi construită una la scară normală. Până acum, proiectul a primit 3.5 milioane de dolari de la Departamentul American al Energiei.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii