Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Device-ul capabil să detecteze boli Ón respirație   << înapoi

Depistarea rapidă a multor boli ne-ar crește foarte mult șansele de supraviețuire, dar este dificilă înaintea apariției simptomelor. Pentru a rezolva aceasta problemă, cercetătorii coreeni lucrează la un senzor de gaz extrem de sensibil care poate depista diferite boli prin analizarea respirației.

Deși nu sună deloc plăcut, conceptul se bazează pe faptul că expirația noastră este plină de chimicale intitulate „compuși organici volatili" ce oferă indicii mirositoare ale stării de sănătate. Cu alte cuvinte, aceștia sunt biomarkeri care, în funcție de concentrație, pot indica prezența anumitor probleme.

Înțelegerea acestor compuși a fost primul obiectiv. Acum, cercetătorii lucrează la crearea unui device foarte mic ce poate analiza gazele din gură. Acesta va fi alcătuit dintr-o serie de senzori care vor căuta și selecta tipare de compuși volatili din respirație și le va compara cu afecțiuni cunoscute. Aparatul a fost deja testat în ultimii 3 ani pentru a depista diabet, cancer pulmonar și insuficienta renală. Dimensiunea îl apropie foarte mult de un smartphone.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii