Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Roman scris de Inteligența Artificială   << înapoi

Putem trece activitatea de scriitor pe lista celor amenințate de emergența Inteligenței Artificiale din cauza, ori datorită, unui roman scris de un software ce a trecut de prima probă a unei competiții literare japoneze. Nu a câștigat-o, dar a fost un pas mare pentru... Skynet.

Software-ul AI nu este conștient de sine cât să-și poată așterne propriile gânduri, nuvela fiind scrisă cu ajutorul unei echipe formate din cercetători de la Future University Hakodate din Japonia. Oamenii au selectat anumite cuvinte și fraze pentru a fi folosite și au setat cadrul general al poveștii înainte de a-i permite computerului să redacteze textul.

Unul dintre cele două romane propuse de universitate a trecut de prima probă a ceremoniei Nikkei Shinichi Hoshi Literary Award, intitulată The Day A Computer Writes a Novel, într-o competiție care acceptă și lucrări venite de la scriitori non-umani. Shinichi Hosi a fost un autor de SF-uri.

Din 1.450 de romane acceptate anul acesta, 11 au implicat programe AI. Modul de jurizare este secret, iar juriul nu știe care sunt lucrările redactate de Inteligența Artificială și care de scriitori umani.

Scriitorul Satoshi Hase, implicat în competiție, a declarat că lucrarea AI-ului a fost bine structurată dar că a avut câteva probleme de asemenea, printre care a amintit descrierile personajelor. „Până acum, programele AI au fost folosite pentru a rezolva probleme care au soluții, precum Go și shogi. În viitor, mi-ar plăcea ca potențialul AI-ului să se extindă până la creativitatea umană", a declarat Hitoshi Matsubara care a condus echipa de la Future University Hakodate.

Creativitatea este foarte dificil de emulat de un computer, dar este o chestiune de timp până când programele AI vor avea inteligența necesară și datele pentru a deveni creative. Software-ul automatizat este deja responsabil de câteva rapoarte financiare și sportive, în care situațiile cheie pot fi aranjate într-un template simplu.

Discursurile politice sunt un alt target pentru roboții scriitori, având în vedere că urmează un tipar familiar cu fraze și subiecte repetate.

Baza de date necesare unui AI este crucială. Atât timp cât există suficiente date, software-ul este îndeajuns de inteligent cât să producă propriile derivate. Cea mai nouă cercetare s-a bazat pe 4.000 de discursuri.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii