Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Mai mult spațiu de stocare   << înapoi

Dacă rămâneți fără spațiu de stocare tot timpul, s-ar putea ca știința să aibă un răspuns. Cu ajutorul unui laser capabil să scrie date pe un storage magnetic, cercetătorii au putut mări potențialul capacității hard disk-urilor de 10 ori, un proces cunoscut ca heat-assisted magnetic recording (HAMR).

Computerele scriu, citesc și stochează informația prin controlarea și detectarea unor regiuni foarte mici ale discului care sunt magnetizate sau nu. Acestor stări magnetice le corespund 1 și 0 în cod binar, cunoscut și ca bit, iar fișierele sunt stocate în mii sau chiar milioane de biți simultan. Așadar, dacă vrem mai mult spațiu de stocare, trebuie găsită o cale de a micșora aceste regiuni, care sunt constituite din particule magnetice. Aici intervine inovația.

Noua tehnică se bazează pe micșorarea dimensiunii particulelor magnetice folosite la stocarea datelor fără a le afecta pe cele din jurul acestora cu ajutorul unui laser și un câmp magnetic.

Pentru a înțelege mai bine, trebuie să pricepem limitările stocării magnetice din prezent, unde este necesar un echilibru între citire, scriere și stabilitate.

Producătorii au atins limitele dimensiunilor reduse ale particulelor magnetice pentru că cele din jurul acestora le afectau câmpurile magnetice, distrugând fișierele. Există material magnetic mult mai rezistent în fața acestor influențe, dar este mult mai greu de scris și necesită un câmp magnetic mult mai mare pentru a putea stoca datele, cauzând interferențe mai multe. Aici intra în scenă noul laser care permite o precizie mai mare cu un câmp magnetic mai mic prin încălzirea în prealabil a particulelor magnetice.

Metoda există de ceva vreme, dar oamenii de știință încă lucrează la limitările sale. Cercetarea a fost publicată în Applied Physics Letters.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii