Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Copiii britanici cu vārsta de 11 ani vor primi gratuit un mini-computer   << înapoi

Ați auzit, probabil, de Raspberry Pi de care s-au entuziasmat hackerii și programatorii de pretutindeni. Ei bine, un device similar a ieșit pe piață și poartă denumirea de BBC Micro Bit, iar copiii cu vârsta de 11 ani din Marea Britanie vor primi gratuit câte unul.

Precum Pi, Micro Bit este mic, echipat cu mufe de input și output plus un procesor. Include o varietate de senzori, 25 LED-uri, două butoane customizabile și Bluetooth. Energia vine dintr-o baterie externă sau un device USB. După mai multe întârzieri, echipamentul va ajunge la aproape un milion de copii cu vârsta de 11 ani din Marea Britanie.

În viitorul apropiat, oricine își va putea permite un Micro Bit pentru proiecte de computing. Gratuitatea actuală rezultă din campania BBC Make It Digital ce încurajează educația. Scopul este acela de le insufla celor mici dorința de a porni pe drumul programării.

Micro Bit vine cu o aplicație de mobil incorporată și un portal web pentru ca tinerii să poată începe programarea în urma unui tutorial prietenos cu incepătorii. Creatorii device-ului spun că acest kit va fi folositor pentru programarea jocurilor, mecanismelor robotizate și că potențialul este lipsit de limite.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii