Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Cel mai rapid transfer optic de date   << înapoi

Indiferent de viteza conexiunilor broadband, vrem mai mult, iar vestea bună e că „mai mult" este mai aproape. O echipă de ingineri a folosit un tip nou de transmisie a datelor prin intermediul unui laser și a atins un nou record - 57 Gbps la temperatura camerei.

Temperatura este foarte importantă pentru că asta ne arată că tehnologia poate fi folosită în casele noastre și la birou. Cu cât este mai ridicată temperatura, cu atât scade viteza de transfer. Ah, încă ceva: biții au fost transmiși fără nici o eroare.

Ca să înțelegem: 57 Gbps înseamnă descărcarea unui disc Blu-ray în doar câteva secunde. Este cea mai mare viteză de transfer, iar tehnologia poartă denumirea de VCSEL (vertical-cavity surface-emitting laser). Funcționează prin pulsuri mai eficiente de lumină. Tehnologia este una promițătoare pentru că funcționează la temperaturi ridicate. Viteze de 50 Gbps au fost înregistrate la temperaturi de 85 de grade Celsius, lucru crucial pentru numeroase industrii. Imaginați-vă data center-uri beneficiind de această tehnologie fără a fi necesară o răcire complexă.

Cercetarea va fi prezentată săptămâna aceasta în cadrul Optical Fibre Communication Conference and Exposition în California, iar până atunci e bine să rămânem puțin sceptici. Următoarea provocare ar fi atingerea acestor viteze în afara laboratorului.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii