Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Tehnologia de „holoportare” a Microsoft   << înapoi

Probabil ați auzit deja de HoloLens, tehnologia Microsoft de augmented reality. Au apărut detalii noi despre un feature interesant ce va fi implementat în hardware intitulat „holoportation". Pe scurt, va permite „teleportarea" în realitatea altcuiva sub forma unei holograme 3D în mărime naturală, ca în filme.

Așa că, dacă aveți o întâlnire de afaceri, de exemplu, membrii echipei aflați la distanță se pot teleporta în fața dvs în loc să apară pe un ecran 2D. Pare a fi ceva desprins dintr-un film SF, dar este, de fapt, ceva cât se poate de „palpabil".

Miezul holoportării este asigurat de un sistem de captură 3D dezvoltat de Microsoft Research. O serie de camere sunt amplasate în cameră pentru a detecta forme și mișcări, împletindu-le în modele 3D în timp real. Datele necesare sunt apoi comprimate și transmise către o cască precum HoloLens ce redă imaginea ca și cum s-ar afla în camera în care casca se află.

Sistemul mai are câțiva ași în mâneca: sunetele pot fi incluse în filmul 3D. Sesiunile pot fi înregistrate și redate mai târziu, iar imaginile pot fi comprimate pentru a fi redate pe alte device-uri.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii