Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Telefonul poate deveni mai greu din cauza datelor?   << înapoi

Știm că tot ce avem mai drag, sau nu, în memoria telefonului este compus din 0 și 1, iar acești biți există în mod fizic în device, dar pot aceste informații să aibă greutate? De câți gigabytes este nevoie pentru a putea măsura diferența de greutate în cazul unui telefon? Iată știința din spatele tehnologiei.

Memoria flash din telefoanele mobile inteligente de astăzi este diferită de hard-urile mecanice prezente în laptopuri și PC-uri. De fapt, datorită eficienței, este posibil să vedem memorii de tip flash și în cazul computerelor, nu doar a telefoanelor. Deja există tehnologia SSD.

Informaticianul D. Kubiatowicz de la UC Berkeley explică în New York Times că un bit stocat are masă fizică, una foarte mică - 1 attogram, adică un cvintilion dintr-un gram. Motivul stă în tehnologia memoriei. Memoriile flash se folosesc de electroni pentru a face diferența între 0 și 1. Numărul total al electronilor nu se schimbă. Atunci când sunt „stocați", au un nivel energetic ridicat și, deci, devin mai grei.

Așadar, de câți gigabytes de informație este nevoie pentru a putea măsura diferența de greutate? Conform Legii lui Weber, oamenii pot distinge diferența de greutate dintre două obiecte dacă discrepanța este mai mare de 5%. Un telefon de 143g ar necesita 7g în plus pentru a-i simți greutatea modificata pe plus.

Dacă întreg internetul, aproape 5 trilioane de terrabytes, ar cântări 1/200.000 grame, un telefon s-ar putea îngreuna cu 7 grame, dacă am multiplica greutatea internetului de un milion de ori.

Concluzia: pentru ca telefonul să devină mai greu cu 7 grame, ar trebui să stocheze 5.7 cvintilioane de terrabytes de informație, adică extrem de multe fotografii, clipuri video și texte.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii