Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Japonia creează un tren invizibil   << înapoi

Din categoria: De ce nu? Era evident faptul că vor ajunge și aici... Au făcut trenul ce se deplasează cu viteza de 580 k/oră prin levitație magnetică de doi ani deja, iar acum doresc să creeze unul invizibil.

Desenat de arhitectul Kazuyo Sejima de la firma japoneză Sanaa, care a primit premiul Pritzker, echivalentul Nobelului în Arhitectură, trenul nu va fi complet invizibil ci unul care va reflecta foarte multă lumină. Cu alte cuvinte, se va integra în mediul înconjurător. Ce este extrem de interesant, tehnologia poate fi aplicată și trenurilor aflate deja în uz.

Seibu Railway Company i-a permis lui Sejima să redeseneze exteriorul și interiorul trenurilor de navetiști Red Arrow pentru a celebra a 100-a aniversare a companiei. Expresul invizibil va atinge calea ferată în 2018 la o viteză de 178 km/oră.

Arhitectul este de părere că, având în vedere peisajele prin care trenul se deplasează, ar fi ideal să se integreze în acesta. Nu au fost publicate prea multe detalii, dar știm că exteriorul va fi placat cu panouri semi-transparente ce vor reflecta lumina și care, astfel, vor acționa ca niște oglinzi.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii