Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Spuma metalică ce dezintegrează gloanțele   << înapoi

Se pare că Iron Man a găsit un nou material pentru armura sa. Cercetătorii au creat o spumă metalică ce dezintegrează gloanțele la impact. Materialul este mai ușor decât plăcile metalice, ceea ce-l face ideal pentru noua generație de armuri destinate soldaților, vehiculelor și, de ce nu, supereroilor.

În video-ul acesta, putem vedea cum un glonț anti-armură M2 de 7.62 x 63 mm este pur și simplu redus la particule fine atunci când lovește spuma metalică. Este rezultatul activității inginerului Afsaneh Rabiei de la North Carolina State University, care a lucrat la mai multe asemenea spume în ultimii ani.

Potrivit ultimelor sale cercetări, spuma poate absoarbe între 60 și 70% din energia cinetică a unui proiectil precum M2. Cu alte cuvinte, întrunește standardele necesare unei veste anti-glonț.

Proeminența rezultată în urma impactului a fost mai mică de 8 mm. Pentru a înțelege în context, maximum admis este de 44 mm, așadar spuma a trecut testul cu brio. Este important de reținut faptul că a fost ajutată de o placă din kevlar.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii