Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Ar trebui acoperit webcam-ul laptopului?   << înapoi

Atât hackerii care acționează de partea Binelui cât și cei care o fac de partea „întunecată a Forței" au dezvoltat metode de a se infiltra în computerele noastre, smartphone-uri, tablete și alte device-uri. În timp ce aceștia lucrează cu tehnologie de ultimă generație, există o metodă antispyware deloc avansată care-i poate ține la distanță: banda adezivă.

Directorul FBI, James Corney, a recunoscut că are webcam-ul obturat de o bandă adezivă pentru a preveni intruziunea hackerilor în viața sa privată. Comentariile sale au aprins o dezbatere pe marginea subiectului. Isteria iscată în privința Big Brother este una veche, mai ales de când Edward Snowden a dat în vileag multe dintre metodele NSA-ului de spionare a cetățenilor în 2013. Având în vedere metodele de care FBI dispune pentru a intra în computerele noastre, teama nu este una lipsită de temei.

Totuși, pentru cetățenii de rând, ideea că guvernul le accesează pe ascuns webcam-ul pentru a arunca o privire în viața lor privată este puțin exagerată, dar, când vine vorba de siguranța națională...

Corney a mai declarat că intimitatea totală împiedică aplicarea legii, fiind de părere că cetățenii ar trebui să accepte un anumit grad de supraveghere pentru a le permite autorităților să-i protejeze. În timpul unui discurs despre criptare și intimitate ținut la Kenyon College săptămâna trecută, el a recunoscut faptul că împiedică accesarea webcam-ului său de către guvern prin lipirea unei benzi adezive pe lentila acestuia.

Timing-ul este cât se poate de ciudat, având în vedere că abia ce a apelat la firmele creatoare de tehnologie pentru a nu mai construi device-uri imposibil de hack-uit. Cererea sa a fost făcută ca răspuns la încercările Departamentului de Justiție de a convinge Apple să creeze un backdoor în iPhone-ul unui criminal din San Bernardino.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii