Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


O persoană paralizată īși poate mișca māna cu ajutorul tehnologiei   << înapoi

Un bărbat de 24 de ani suferind de tetraplegie a reușit să apuce obiecte, să cânte la Guitar Hero, să toarne lichide și nu numai datorită unui implant în creier ce i-a permis să acționeze mușchii din brațe, mâini și antebraț pentru degete cu ajutorul gândurilor. Tetraplegia este o paralizie care afectează toate cele patru membre.

Device-ul poartă denumirea NeuroLife și îi permite creierului să comunice direct cu musculatura aflată în membrele paralizate, ocolind coloana vertebrală afectată. Așa cum se poate vedea în video-ul acesta, rezultatele sunt fantastice!

Unul dintre inventatori, Jerry Mysiw, a declarat că este pentru prima dată când e capabil să le ofere speranțe realiste celor afectați de tetraplegie.

NeuroLife este un cip de mărimea unei alune implantat în creierul lui Ian Burkhart în urma unei intervenții chirurgicale de trei ore în 2014. Ian a fost paralizat de la umeri în jos în ultimii șase ani din  cauza unui accident rutier. Odată plasat, niște algoritmi complecși învață și decodează anumite gânduri și semnale neuronale de control muscular. Instrucțiunile sunt apoi transmise unei mâneci speciale purtate de pacient în mai puțin de o zecime de secundă. Senzorii din mânecă stimulează mușchii din membrul paralizat pentru a fi mișcat în funcție de instrucțiunile primite.

Pur si simplu, wow!

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii