Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Identificare pe baza undelor cerebrale   << înapoi

Imaginați-vă un viitor în care oamenii evoluează spre bule de conștiință fără necesitatea unui organism fizic. Sună interesant, știm. Fără durere, foame sau moarte. Există o singură problemă: cum ne vom recunoaște unii pe alții? Ei bine, o echipă de cercetători de la Universitatea Binghampton ar avea răspunsul, datorită unei tehnici care poate identifica persoane cu o acuratețe de 100% prin analizarea undelor cerebrale.

În forma noastră actuală, primitivă, caracteristicile fizice sunt cele care ne ajută să ne recunoaștem, iar aici includem amprentele și retina. Noua tehnică, intitulata Protocol CEREBRE (Cognitive Event Related Biometric Recognition), ne-ar putea permite să trecem de punctele de securitate gândind.

Având în vedere răul pe care l-ar face cineva, dacă ar avea acces neautorizat în computerele care țin de lansări nucleare, de exemplu, este foarte important ca identificarea să fie de o precizie absolută. Până acum, identificarea pe baza undelor cerebrale a avut o acuratețe de 97%, ceea ce nu e perfect. Tehnica testată în acest moment se folosește de un semnal neuronal intitulat ERP (event-related potential) pentru a identifica persoanele cu o acuratețe absolută. Aceste semnale sunt emise în cazul unor anumiți stimuli. Pentru că fiecare persoană are un set unic de preferințe, răspunde într-un mod unic.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii