Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Baterii care țin de 400 ori mai mult, create din greșeală   << înapoi

Când vine vorba de laboratoare, accidentele nu sunt de regulă întâmplări fericite, dar un rezultat neașteptat le-a îndreptat atenția chimiștilor spre un sistem care ar putea face ca bateriile să dureze de 400 ori mai mult decât cele mai performante baterii de astăzi.

Chiar dacă aceste baterii ale viitorului ar trebui încărcate, ele ar rezista la peste 200.000 de cicluri de încărcare, ceea ce duce spre o durabilitate cât viața device-urilor pe care le-ar alimenta, telefoane, tablete, computere, mașini sau chiar avioane.

Accidentul se referă la faptul că cercetătorii nu sunt încă siguri cum funcționează sistemul. Au pornit ciclul și au văzut ca nu vor muri și încă nu înțeleg de ce. În loc de litiu, noile baterii stochează electricitatea în nano-fire din aur. Scopul cercetării a fost crearea unei baterii în stare solidă care să folosească un gel electrolit nu un lichid pentru a stoca energia. Bateriile cu litiu folosesc lichid și sunt inflamabile și sensibile la temperatură.

Când au început experimentul cu nano-fire din aur suspendate în gel electrolit, au observat că sistemul este rezistent la șocuri. Nano-firele din aur sunt de mii de ori mai subțiri decât un fir de păr uman, iar echipa aceasta nu este prima care stochează energie pe lungimea lor, dar aceste sisteme nu au fost fiabile în trecut. Adăugarea gelului electrolit pare să fi schimbat complet situația.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii