Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Bateria telefonului vechi poate alimenta o lampă solară timp de 3 ani   << înapoi

Sigur aveți acasă cel puțin un telefon mobil vechi rămas ascuns printr-un dulap. Un studiu sugerează că există o alternativă la debarasarea telefoanelor vechi. Bateriile acestora le pot fi de folos persoanelor aflate în țări sărace și zone izolate.

În medie, telefoanele sunt înlocuite în prezent o dată la doi ani, dar bateriile cu litiu-ion din interior sunt încă bune pentru un total de cinci ani de utilizare. Asta înseamnă că sunt reciclate sau aruncate când încă mai pot fi folosite măcar pentru a stoca energia necesara unei lămpi LED. Este un lucru uriaș pentru regiunile izolate și țările sărace, unde oamenii se bazează pe kerosen pentru a avea lumină în case, care emană gaze toxice, o lumină de calitate slaba și reprezintă un pericol mare de incendiu.

Bateriile telefoanelor vechi, împreună cu un panou solar și o dioda care emite lumină (LED), pot înlocui cu succes lumânările sau lămpile cu kerosen care poluează, sunt periculoase și nu luminează îndeajuns. Pentru a testa ideea, a fost legată o lampă solară de 1 watt la o baterie, iar aceasta a avut autonomie de 3 ore. Când a fost schimbat LED-ul cu unul de 0.5 watti, sistemul a avut autonomia de 6 ore.

Este posibilă construirea unui sistem de 12V din 3 baterii, o lampă de 5 watti și un panou solar pentru mai puțin de 25 de dolari pentru a lumina o încăpere timp de 5 ore pentru 3 ani fără necesitatea vreunei mentenanțe.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii