Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Mai mulți viruși informatici Óntr-o centrală nucleară germană   << înapoi

Pericolele prezentate de memoriile USB, când vine vorba despre virușii informatici, sunt arhicunoscute, dar când vine vorba de medii extrem de sensibile, cum sunt centralele nucleare, este o alta discuție.

Operatorii de la Centrala Gundremmingen din Germania au anunțat săptămâna aceasta că stația lor a fost infectată cu numeroși viruși informatici în timpul unei inspecții de rutină. Malware-ul a fost detectat pe un computer pe care era instalat un software de vizualizare utilizat împreună cu sistemul de asamblare a combustibilului. Virușii au mai fost găsiți pe 18 drive-uri mobile ce erau folosite în centrală, precum chei USB și hard drives.

Compania a declarat că nu există nici un pericol pentru public sau staff pentru că sistemul de operare de pe stația infectată nu oferă control asupra asamblării combustibilului, iar sistemul este izolat de internet, ceea ce înseamnă că virușii nu pot raporta infectarea către hackeri. Reprezentanții companiei au declarat că toate zonele sensibile ale centralei sunt izolate de internet pentru a o proteja de orice manipulare de tip malware și că departamentul IT a dezinfectat stația respectivă. Compania a ridicat nivelul de securitate după acest incident.

Dacă sunteți curioși, printre viruși au fost detectați „W32.Ramnit" și „Conficker", doi viermi care vizează sistemele cu Microsoft Windows instalat. W32.Ramnit a fost prima dată descoperit pe PC-uri în 2010. Se răspândește prin intermediul memoriilor mobile și este creat pentru a deschide o portiță de control asupra sistemelor de către hackeri. Conficker este o amenințare ceva mai versatilă care se poate propaga prin intermediul rețelelor. A infectat aproximativ 3 milioane de computere.

Radient este Silver Partner Kaspersky Lab. Vă stăm la dispoziție pentru informațiile de care aveți nevoie în vederea protejării companiei dvs. de amenințările informatice.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii