Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Holograme 3D ale moleculelor   << înapoi

În același mod în care device-ul Hololens al Microsoft ne-ar putea proiecta holograma unui joc în sufragerie, la fel se întâmplă cu device-ul dezvoltat de câțiva cercetători, care permite vizualizarea în 3D a unei molecule pentru a putea înțelege legăturile atomice.

Este pentru prima dată când cineva a reușit să vadă aceste structuri cu o asemenea acuratețe. Tehnologia ne va ajuta să înțelegem mai bine proprietățile unice ale diferitelor tipuri de molecule atât în sisteme biologice cât și în materiale ciudate noi.

Oamenii de știință au încercat să vadă cu proprii ochi ce se afla într-o moleculă de când am aflat că acestea exista. Noul sistem, creat de fizicianul Tobias Luhr de la Universitatea Tehnica din Dortmund, Germania, oferă o acuratețe foarte mare.

Aparatul funcționează prin trimiterea unor electroni asupra moleculei investigate, care apoi sunt respinși în diferite tipare pe care cercetătorii le pot transforma în holograme. Nu este prima tehnologie de acest tip, dar este prima care înlătura imperfecțiunile precedentei reușind, astfel, identificarea mai multor feluri de atomi.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii