Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Computerele cuantice primitive, mai performante decāt cele convenționale   << înapoi

Ideea procesării cuantice este una simplă. În locul unor biți cu valoarea de 1 sau 0, avem cubiți cu valoare de 1 sau 0 ori ambele simultan pentru că este vorba despre electroni care pot fi atât particule cât și undă, dar și în mai multe locuri deodată, menținând o conexiune continuă chiar și atunci când sunt separați la distanțe foarte mari (înlănțuire cuantică).

Asta înseamnă că un computer cuantic poate procesa mult mai multă informație mult mai repede, dar există un șpil: construirea unui computer cuantic la scară mare s-a dovedit a fi extrem de dificilă. Este simplu să creăm un procesor cu câțiva cubiți, dar nu putem construi un computer la dimensiunea supercomputerelor din ziua de astăzi pentru că am sacrifica procesarea cuantică pe care ne-o dorim.

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol și cea din Australia de Vest au demonstrat că procesoarele cuantice primitive, care se bazează pe câțiva cubiți, sunt cu mult mai performante decât cele convenționale. Cercetarea ne va ajuta să născocim noi algoritmi care să ducă spre găsirea unor soluții pentru crearea unor computere cuantice mari.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii