Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Smartwatch-uri folosite pentru a copia la examene   << înapoi

Câțiva studenți ai unui colegiu thailandez de medicină au fost prinși trișând la examene ajutați de camere ascunse și smartwatch-uri. Foloseau camere conectate wireless din ochelari pentru a le trimite întrebările ajutoarelor din afara sălilor de examen ca apoi să primească răspunsurile în format text pe smartwatch-uri.

Tentativa a fost comparată cu filmele cu spioni de la Hollywood și demonstrează accesul facil la tehnologii de ultimă oră prin intermediul cărora pot fi obținute foloase necuvenite. Problema se va amplifica imediat ce tehnologia ochelarilor inteligenți va deveni ceva mai accesibilă publicului larg. Aceștia au capacitatea de a face fotografii, trimite informația la distanță și a o afișa pe lentilă, nemaifiind necesară conectarea unui smartwatch.

A fost lansat un ceas special creat pentru a trișa la examene, cu display întunecat și buton de panica ce blochează smartwatch-ul pe funcția de orologiu fără posibilitatea de a reveni în sistem text decât printr-o combinație unică de taste. De asemenea, există deja pe piață un smartwatch așa-zis invizibil în ideea în care ecranul afișează informația ce poate fi vizualizată numai prin lentile polarizante purtate sub forma unor ochelari. Ochiul uman nu poate percepe lungimea de undă a luminii emise de ceas fără acest filtru.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii