Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Un miliardar investește 100 mil.$ Óntr-o școală gratuită Ón Silicon Valley   << înapoi

O școală radicală de tehnologie fondată cu 100 de milioane de dolari de către antreprenorul miliardar Xavier Niel sosește în Silicon Valley și plănuiește să pregătească 10.000 de studenți în următorii cinci ani.

Școala gratuită se concentrează în primul rând pe programare și gândire antreprenorială și poartă numele „42", idee din cartea „Hitchhikers Guide to the Galaxy", unde 42 este răspunsul la „viață, univers și tot".

Niel, un student care a abandonat școala, a fondat „42" în 2013 pentru a zgudui temelia educației franceze prin antrenarea unor studenți axați pe rezolvarea problemelor și pe care antreprenorii își doresc să-i angajeze. Un alt punct interesant, mai ales în SUA, este lipsa taxei de școlarizare. 42 este deja susținută de giganți din tehnologie precum Evan Spiegel, CEO al Snapchat, Jack Dorsey, CEO Twitter și Square, și Stewart Butterfield, CEO Slack. Spiegel a denumit-o „școala viitorului".

Iată cum funcționează:

  • 42 nu necesită diplomă de bacalaureat și nu oferă un certificat convențional la final. Studenții cu vârste între 18 și 30 de ani sunt acceptați printr-un examen de admitere bazat pe logică. Experiența în programare nu este necesară. Apoi vin la școală timp de o lună 100 de ore pe săptămână pentru a vedea cine rezistă. După această etapă intră în program, care durează între 3 și 5 ani.
  • Nu există profesori. Studenții lucrează în grupuri de 2 sau 5 în programare. Găsesc pe internet tot ce le trebuie, iar școala le pune la dispoziție toate facilitățile necesare.
  • Este gratuită. Niel a injectat 100 milioane de dolari pentru a lansa școala non-profit. El a declarat că nu are planuri să facă bani de pe urma ei și speră ca școala să primească donații în viitor.

De când a fost lansată în Franța, 42 a primit mai mult de 200.000 de aplicații și a pregătit peste 2.500 de studenți.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii