Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Aplicație rusească ce identifică persoane online   << înapoi

Tehnologia tocmai a devenit ciudată. Utilizatorii ruși sunt încântați de o aplicație care le permite să fotografieze străini pentru a-i identifica apoi online cu o precizie de 70%. Imaginați-vă cum vă beți cafeaua pe o terasa din centrul orașului în timp ce utilizatorii din jurul dvs. vă verifica profilul de Linkedin...

Poartă numele de FindFace și este creată de doi tineri de vreo 20 de ani, Artem Kukharenko și Alexander Kabakov. Aceștia au întrecut peste 100 de algoritmi de recunoaștere facială în competiția MegaFace organizată de Universitatea din Washington, atingând o precizie de 73.3% din 1 milion de fețe.

De la lansarea ei, din urma cu două luni, FindFace a fost utilizată de cel puțin 500.000 de utilizatori și a procesat peste 3 milioane de căutări într-o bază de date cu mai mult de 1 miliard de fotografii, adică sute de trilioane de comparații, totul pe doar 4 servere normale. Cu acest algoritm am putea căuta printr-un miliard de fotografii în mai puțin de o secundă cu ajutorul unui computer normal.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii