Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Tramvaiul-tunel   << înapoi

Compania Transit Explore Bus cu sediul la Beijing a relevat lumii conceptul său de tramvai la High Tech Expo Beijing de săptămâna trecută. Misiunea designerului a fost aceea de a decongestiona traficul, o veste bună pentru zonele intens urbanizate. Acesta este lung de 60 de metri și lat de aproape 8. Designul le permite mașinilor să circule pe sub el nestingherite.

Chiar dacă pare a fi o sursă bună de accidente, mai multe orașe și-au manifestat interesul de a dezvolta tehnologia. Tramvaiul, denumit de unii „autobuz", rămâne un concept pentru moment. Un prototip va fi construit la Changzhou, în estul Chinei, spre finalul lunii iulie.

Tramvaiul poate transporta 1.400 de pasageri la o viteză de 60 km/oră. Poate înlocui 40 de autobuze și este alimentat electric, economisind peste 800 de tone de combustibil anual și reducând poluarea cu 2.480 de tone de emisii de carbon. Este mult mai ieftin decât un sistem subteran de metrou și necesită costuri mai mici de mentenanță.

Tramvaiul circulă pe o cale dedicată de rulare ce se situează în stânga și în dreapta sensului de mers al autovehiculelor. Puteți viziona o demonstrație aici.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii