Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Satelitul personal   << înapoi

Sateliții au fost până acum jucării exclusiviste extrem de scumpe pe care și le permiteau doar „copiii" din guverne și corporații. Pe măsură ce spațiul cosmic devine din ce în ce mai democratic prin înființarea companiilor private capabile să plaseze obiecte pe orbită, aceste tehnologii sofisticate încep să devină accesibile pentru oamenii de rând. Precum dronele dinaintea lor, micro-sateliții își vor lua zborul și vor împânzi cerul.

Au un potențial uriaș prin care pot face accesibilă știința spațială mai mult ca oricând. Pe măsură ce costurile scad, crește riscul utilizării iresponsabile. Intrebarea nu mai este „Putem să...?" ci „Ar trebui să...?". O organizație non-profit construiește și lansează sateliți creați de amatori de aproape 50 de ani.

Satelitul personal plasat pe orbită sună ciudat, parcă desprins din filmele SF, dar CubeSat-urile există deja și sunt folosite. În ciuda dimensiunii reduse, pot găzdui senzori importanți și emițătoare și receptoare radio destinate studierii Terrei de pe orbită.

Primul CubeSat a fost creat în anii 2000.

[sursa]


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii