Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Procesele naturale, Ón arhitectură și inginerie   << înapoi

Cea mai importantă convergență a designului și biologiei se bazează pe inovații vechi de milioane și miliarde de ani. Termenul „biomimicry„ în arhitectura și manufacturare se referă la practica design-ului de clădiri și produse prin simularea sau includerea proceselor care au loc în natură. Există fibre sintetice de mătase similare celor de păianjen, adezivi bazați pe reptilele gecko și turbine eoliene inspirate din aripioarele balenelor.

Modul în care sistemele biologice rezolvă problemele este diferit de cel în care ingineria o face. Soluțiile dezvoltate de oameni implică multe materiale și consum de energie pentru a grăbi reacțiile. Procesele naturale se bazează pe geometrie unică și proprietățile materialelor.

Să luăm ca exemplu reptila gecko. Pentru a ne cățăra pe pereți, am lua o baterie imensă în spate și am conecta-o la electromagneți care să ne ajute să ne lipim de suprafețe metalice. Șopârla are o mulțime de fire de păr pe picioare care exercită o atracție moleculara, permițându-i, astfel, să se lipească de orice suprafață.

De aceea, am putea spune că natura este leneșă și inteligentă. Caută soluția optimă pentru a rezolva o problemă.

Când vine vorba de proiectare, recomandăm software-ul Autodesk. Acesta este unealta de care aveți nevoie pentru a pune în practică ideile pe care le puteți prelua din natură. Radient este Silver Partner Autodesk și vă stă la dispoziție cu toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă putea folosi de instrumentele extrem de puternice pe care vi le oferă această companie.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii