Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Kaspersky Lab vă protejează de ransomware   << înapoi

Anul trecut, Kaspersky Lab și-a unit forțele cu autoritățile olandeze pentru a lansa website-ul NoRansom cu rolul de a ajuta victimele ransomware-ului CoinVaut în vederea decriptării datelor infectate. Mai târziu, Kaspersky Lab a mai adăugat alte instrumente gratuite capabile să decripteze fișiere infectate de alte software-uri precum TeslaCrypt, CryptXXX și nu numai.

Ofensiva Kaspersky nu se oprește aici. Împreună cu poliția olandeză, Europol și Intel Security, Kaspersky Lab a creat NoMoreRansom.org, un website unde vor fi adunate la un loc mai multe "decriptoare" disponibile. Până atunci, au adaugat încă un antidot, de această dată destinat celor infectați cu malware din familia Shade.

Acestea au apărut în 2015 și sunt spam-uri mailițioase și kit-uri exploit. Cele din urmă sunt cele mai agresive pentru că nu necesită deschiderea nici unui fișier. Este suficientă doar vizitarea unui website infectat.

Când ransomware-ul se infiltrează în sistemul victimei, trojan-ul cere cheia de criptare de la serverul C&C. Chiar și fără a fi conectat la internet, după infectare, ransomware-ul activează. Afectează mai mult de 150 de tipuri de fișiere, printre care cele în format Microsoft Office, imagini și arhive. La criptare, Shade adaugă extensia .xtbl sau .ytbl. După ce criptarea este completă, apare biletul de rascumparare sub forma unui mesaj pe ecran.

Ca și cum criptarea nu ar fi destul de gravă, ransomware-ul își continuă activitatea în paralel cu panica utilizatorului prin descărcarea în sistem a mai multor programe malware.

Soluția pentru a decripta fișierele compromise de Shade poate fi găsită acum gratuit pe NoMoreRansom.org.

Îi felicităm pe cei de la Kaspersky Lab pentru inițiativă și ne mândrim să le fim Silver Partner. Vă stăm la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune prețuri și cele mai eficiente pachete de securitate concepute pentru a se plia perfect pe nevoile companiei dumneavoastră.

 


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii