Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Kaspersky Lab, Ómpreună cu psihologi de renume, ajută victimele hărțuirii cibernetice   << înapoi

Hărțuirea cibernetică, cyberbullying, se manifestă prin tehnologie și a devenit o problemă serioasă. Un studiu recent ne-a arătat că unul din patru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani a trecut printr-o formă de hărțuire cibernetică. Consecințele pot fi serioase: copiii ar putea deveni introvertiți, activitatea școlară ar putea suferi modificări și ar putea dezvolta o latură agresivă, depresivă și chiar ar putea recurge la a-și face rău singuri.

Deși internetul este o rețea virtuală, nu toate amenințările pot fi contrate cu ajutorul tehnologiei. Hărțuirea nu poate fi oprită și nici interzisă. Chiar dacă nu putem proteja copiii în permanență, putem face pași în direcția conștientizării existenței acestei probleme și în direcția ajutorării victimelor care au trecut prin așa ceva.

Kaspersky Lab a lucrat cu psihologi infantili de pe tot globul pentru a alcătui o listă cu recomandări benefice victimelor de cyberbullying. Din acea listă, amintim:

  • Acceptați-i ca oameni și susțineți-i. În acest stadiu, copilul are nevoie să vă audă spunând că orice s-ar întâmpla, veți fi acolo să-l susțineți.
  • Nu tratați cu lejeritate incidentul. Arătați-i copilului că înțelegeți cât de serioasă este situația prin care a trecut și că durerea lui este justificată.
  • Empatia autentică este crucială. Este important ca cel mic să înțeleagă faptul ca simțiți ce simte și el.
  • Permiteți-i copilului să vă povestească ce s-a întâmplat cu propriile cuvinte. Este foarte important să se elibereze de greutatea celor întâmplate.

Caron Mullen, psiholog în hărțuire cibernetică: „Cyberbullying-ul este o problemă complexa care necesită o abordare diversă. Este foarte importantă o strategie de a ocroti starea emoțională a copilului. Pe scurt, există niște trucuri ce ar putea fi folosite pentru a ajuta un copil să treacă peste cele mai grele momente în moduri pozitive fără a recurge la soluții care ar exacerba problema. Obiectivul pe termen lung este acela de a întări copilul, ajutându-l să facă față mai ușor în viitor. În primul rând, părintele trebuie să câștige încrederea copilului prin împărtășirea greutății sufletești. Apoi pot lucra împreună la elaborarea unui plan."

Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer la Kaspersky Lab: „Cuvintele sincere de iubire și suport pot ajuta. Este principalul aspect pe care dorim să-l evidențiem în lupta noastră împotriva hărțuirii cibernetice. Și nu este doar părerea noastră. Este împărtășită de mulți psihologi din toata lumea care s-au implicat în campania noastră. Hărțuirea cibernetică se afla oriunde există o conexiune la internet. Vrem ca părinții să învețe cum pot face față unei asemenea probleme."


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii