Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Studiu: Amenințarea cibernetică la nivel global   << înapoi

Este vorba despre un studiu BSA Global Software publicat în luna mai a anului 2016 care a evidențiat riscul la care se expun companiile ce utilizează software nelicențiat. Securitatea cibernetică reprezintă una dintre cele mai mari preocupări ale companiilor din întreaga lume, iar motivele sunt întemeiate:

  • 430 de milioane de malware-uri au fost descoperite în 2015, cu 36% mai multe decât în 2014
  • Organizațiile sunt atacate cu o formă de malware o dată la șapte minute
  • În 2015, mai mult de 500 de milioane de date personale au fost furate sau pierdute din cauza breșelor de securitate

Daunele sunt incredibil de mari la nivel global. Estimarea este de peste 400 de miliarde de dolari în 2015. Raportul Symantec Internet Security Threat din 2016 spune că și un singur atac cibernetic eficient poate cauza daune la nivelul reputației și credibilității unei companii. Este foarte important ca organizațiile să folosească software licențiat pentru că există o legătură directă între produsele nelicențiate sau ilegale și vulnerabilitatea în fața atacurilor de tip malware. Acesta a mai evidențiat că:

  • În fiecare zi a anului 2015, au fost create mai mult de 1 milion de amenințări
  • A crescut rata atacurilor de tip ransomware cu 35% în 2015.
  • 65% din totalul atacurilor targetate au vizat organizații mici și mijlocii pentru că acestea au resurse mai puține, nebeneficiind de cele mai performante soluții de securitate cibernetică.

Studiul Global Software a mai descoperit că:

  • 39% dintre produsele software instalate pe PC-uri în toată lumea în 2015 nu au fost licențiate, o scădere mica față de 43% în 2013.
  • Chiar și în cadrul unor industrii critice, unde este necesar un control strict al informației, utilizarea nelicențiată este foarte ridicată: 25% la nivel global în sectoare precum bancar, asigurări și securitate.

Puteți accesa studiul aici în format .pdf și ne puteți contacta pentru a afla cum vă puteți proteja compania și activitatea de amenințările cibernetice prin produsele software pe care le avem în ofertă la prețuri avantajoase. De asemenea, va recomandam sa cititi si comunicatul de presa emis de Inspectoratul General al Politiei in colaborare cu BSA.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii