Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Braț bionic pentru bebelușul său   << înapoi

Când Ben Ryan a aflat că fiul său nou-născut nu poate primi o proteză funcțională până la vârsta de 3 ani, a înființat Ambionics pentru a construi așa ceva.

Când s-a născut fiul său, Sol, un accident la naștere a dus la crearea unui cheag de sânge în brațul său, iar la vârsta de 10 zile acesta a trebuit amputat. După ce Sol a părăsit spitalul, noii părinți au aflat că nu poate primi o proteză până la vârsta de 1 an și că, probabil, nu ar primi una pe care să o folosească pentru a apuca lucruri până la cea de 3 ani.

Ryan s-a decis să găsească o soluție mai bună. Dacă fiul său ar învăța să folosească o proteză funcțională la o vârstă frageda, cel mai sigur o va face și mai târziu.

„Dacă nu înveți să o folosești până la vârsta de 2 ani, cel mai sigur o vei respinge mai târziu. Există o perioada de creștere rapidă a creierului care se încheie pe la vârsta de 2 ani și jumătate. Dacă nu ai învățat să folosești proteza până atunci, apare respingerea"

Protezele de pe piață menite să se miște și să apuce nu sunt foarte eficiente în cazul bebelușilor. Brațele care utilizează senzori au baterii puternice și motoare care prezintă risc de rănire, iar senzorii care detectează semnalele de la nervi nu funcționează prin grăsimea bebelușilor.

Ryan, care nu este inginer, a început să realizeze un design pe masa din bucătăria casei sale, unul care să fie ușor, atractiv, ușor de customizat și aplicabil bebelușilor, fără piese ce ar provoca sufocarea în caz de ingerare. Inspirat de mișcarea picioarelor păianjenilor cu ajutorul sistemelor hidraulice, Ryan a creat un braț umplut cu lichid ce se poate deschide și închide pe măsură ce se mișcă. A printat 3D un prototip și, după ce a vizionat video-uri online, a învățat cum să utilizeze software-ul gratuit Fusion 360 de la Autodesk pentru a rafina designul.

Rezultatul este o proteză ce poate fi customizată pentru copii, printabilă în 3 zile, față de 10 săptămâni necesare celor din sistemul național de sănătate britanic. Este și mult mai ieftină. Ryan a demisionat de la jobul său pentru a lansa un startup intitulat Ambionics pentru a aduce acest device mai aproape de cei care au nevoie de el. Într-o campanie de crowdfunding strânge fonduri pentru aprobări FDA și pentru a termina patentul și prototipul.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii