Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Aplicație falsă Netflix, de fapt un ransomware   << înapoi

Utilizatorii descarcă o nouă aplicație ce promite acces gratuit în Netflix, dar primesc, de fapt, un malware intitulat Netix ce criptează datele și care cere 100$ în bitcoin pentru decriptare.

Programul intitulat „Neflix Login Generator" este descărcat pentru acces gratuit și promite utilizarea unor conturi veritabile ce au fost sustrase pentru a fi folosite astfel. În realitate, conturile respective nu funcționează. Odată instalată, aplicația afișează un ecran de login, dar este o momeală căci, în paralel, aceasta criptează informațiile. Imediat ce a terminat, aduce în prim-plan notificarea de plată.

Pierderea fotografiilor și a video-urilor, documentelor în general, este dureroasă, dar există și o veste bună. Versiunea actuală a aplicației (11, mai exact) criptează doar anumite tipuri de fișiere și vizează folderul utilizatorului din C:/. Alte tipuri de ransomware pot fi cu mult mai periculoase.

Netix targetează .ai, .asp, .aspx, .avi, .bmp, .csv, .doc, .docx, .epub, .flp, .flv, .gif, .html, .itdb, .itl, .jpg, .m4a, .mdb, .mkv, .mp3, .mp4, .mpeg, .odt, .pdf, .php, .png, .ppt, .pptx, .psd, .py, .rar, .sql, .txt, .wma, .wmv, .xls, .xlsx, .xml, .zip

În mod ciudat, malware-ul afectează utilizatorii de Windows 7 și Windows 10. Cei de XP și 8 nu sunt afectați încă, dar asta nu înseamnă că aplicația nu va primi un update în viitor.

Morala poveștii? Daca un lucru pare prea frumos pentru a fi adevărat, ei bine, s-ar putea să fie. De asemenea, faceți back-up-uri regulate și folosiți un program antivirus. Recomandarea noastră - Kaspersky Lab.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii