Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Android pentru mașini: Conexiune sigură?   << înapoi

În fimul „Dude, Where's My Car" din 2000, telespectatorii au putut urmări povestea a doi tineri care au petrecut prea mult cu o seară înainte pentru a-și mai aminti apoi unde și-au parcat mașina. Am pățit-o cu toții, poate nu chiar la intensitatea aceea, dar cu siguranță ni s-a întâmplat să uitam unde am parcat.

Acum, după 17 ani, există aplicații pentru orice, chiar și pentru mașini. Problema e că, deși aplicațiile ne ușurează viața, sigur exista cineva care găsește o metodă de a le folosi în interesul propriu, altul decât cel pentru care au fost create.

Doi cercetători de la Kaspersky Lab au analizat mai multe asemenea aplicații pentru mașini, ce leagă automobilul de telefonul mobil, dar aruncăm securitatea pe fereastră pentru comoditate? Funcțiile principale implică descuierea ușilor și pornirea motorului, dar vulnerabilitățile din aplicații pot fi exploatate de atacatori, permițându-le să controleze mașina pe care o dețineți. De asemenea, există elemente in comportamentul utilizatorului de internet care ajută atacatorul să preia controlul aplicațiilor, cum ar fi salvarea parolei în plain text, ignorarea soluțiilor de securitate existente pe piață și așa mai departe.

Cercetătorii Kaspersky Lab au concluzionat că producătorii auto trebuie să abordeze provocarea Internet of Things așa cum au abordat-o și băncile printr-o securizare strașnică.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii