Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Aplicații capcană: Tinder   << înapoi

Care credeți că este rata de click-uri pe care bărbații le dau în aplicațiile de dating pe fotografiile unor femei atractive? Poate 1%, 5%, 15%? Potrivit unui studiu condus de Inbar Raz de la PerimeterX, rata ajunge la 70%! Adică, 2 bărbați din 3 dau click pe un asemenea link, cea mai bună rată de conversie din lume. Ce-ar putea fi în neregulă aici?

Inbar Raz și-a început cercetarea prin alcătuirea unui profil perfect pe Tinder. Matematica din spatele reacțiilor pe Tinder spune că fotografiile trebuie să fie făcute de profesioniști, trebuie să conțina și animale, obligatoriu să surprindă un sport practicat sau hobby, ceva formal de la birou și neapărat una creativă sau puțin prostească.

În urmă cu un an, Inbar a călătorit la Copenhaga, Danemarca, pentru a vorbi în cadrul unei conferințe pe tema securității cibernetice. Când a ajuns, și-a deschis Tinderul, unde primise opt match-uri în ultima oră. Unul dintre ele i-a trimis un mesaj în daneză cu un link la final. Apoi au urmat alte match-uri și multe mesaje similare, aproape identice, cu doar câteva caractere diferite în capătul linkurilor. Raz a fost suspicios în privința acelor femei frumoase ca fiind, de fapt, boți. Cercetând profilurile, a observat că duc spre identități diferite pe Facebook. La fel s-a întâmplat și când a călătorit pentru o conferință în Denver, Colorado, așa că acum a cercetat linkurile primite. A fost aruncat automat dintr-un link în altul până când a ajuns la destinație - "This IS NOT a dating site. You will see nude photos. Please be discreet". Povestea s-a repetat la Hamburg, în Germania.

 

După încă o lună, în Austin, Texas, s-a angajat într-o discuție cu unul dintre boți doar pentru a-i parcurge replicile, până când a ajuns la final, unde a fost invitat la o discuție pe Skype cu userul juicyyy768, precum cel din Denver, respectând acelali lablon: un nume cu un caracter repetat de trei ori la final li trei cifre. Raz a creat un cont de skype li a parcurs ăntregul chat cu botul, care la final l-a trimis pe un site de photo-sharing, ce necesita datele cardului pentru acces.

Raz a mers mai departe, cercetând infrastructura acestor boti. A verificat adresele IP, a dat peste domenii bizare, a verificat informațiile din whois li a observat cp cele mai multe domenii fuseserp ănregistrate anonim. A gpsit totuși niște adrese, numere de telefon și email-uri, toate false. Păpușarul se ascunde foarte bine.

Dupa Tinder, Raz a accesat altă platformă de dating - OkCupid, pentru a afla dacă există boți și acolo, și a găsit. Nu la fel de bine puși la punct, în schimb, iar site-urile spre care trimiteau nu erau construite profesional precum cele de pe Tinder. Raz a descoperit o adresă de mail și apoi a găsit numele escrocului și profilul său real de Facebook și chiar o fotografie cu mulți bani.

Aplicațiile de dating pot fi folosite în siguranță, dacă nu picați în plasa boților, ce vă trimit linkuri înșelătoare.

Informații oferite de Kaspersky Lab.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii