Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Hack-ul HBO, teasing pentru un nou trend   << înapoi

David Emm, principalul analist pe Securitate al Kaspersky Lab, spune că, la început, în perioada anilor '90 și apoi în prima parte a anilor 2000, majoritatea hackerilor aveau ca principală intenție vandalismul, dar cu timpul a devenit evident și pentru aceștia că atacurile cibernetice le pot aduce și sume colosale de bani.

Game of Thrones title
Odată cu creșterea nivelului de dependență de tehnologie și interconectivitate, atăt la nivel profesional cât și personal, a crescut și motivația de a exploata noi oportunități de hacking. Valoarea unui process de hacking, spune David Emm pentru The Independent, este direct proporțională cu nivelul de atenție pe care îl atrage. Dacă un atac cibernetic ar viza o companie de talie medie, este puțin probabil ca publicului să îi pese. Atacul asupra HBO și furtul de proprietate intelectuală vizând serialul Game of Thrones le-a oferit atacatorilor cibernetici accesul intr-o comunitate foarte dezbătută și căutată în prezent.

Companiile care se ocupă de divertismentul comercial sunt precum guvernele din punctul de vedere al potențialilor hackeri, în sensul că proprietatea intelectuală pe care o dețin este de interes pentru toată lumea. Dl. Emm dă exemplul celor de la Hacking Team, care au oferit acces la vulnerabilități computerizate astfel forțând administratorii să răspundă. Alții au încercat să obțină informații strict prin dimensiune, cum ar fi atacul WannaCry, care a făcut înconjului lumii.

Atacul asupra HBO este abia ultimul dintr-o serie de actiuni vizând filme și show-uri TV de mare notorietate. Această serie a început în 2014, când a fost vizată firma Sony, aparent ca reacție la filmul The Interview; anul trecut a fost rândul companiei Disney să cedeze în acontul unei copii timpurii a filmului Pirates of the Caribbean; iar ceva mai devreme anul acesta un hacker a susținut că a lansat online episoade din Orange Is The New Black înainte ca acestea să devină disponibile pe Netflix.

HBO a confirmat faptul că este victima unui atac de tip hacking în urma caruia o întreagă gamă de fișiere i-au fost furate. Printre acestea se numără episoade noi, incă nedifuzate de HBO, dar și copii ale scenariilor. Deși nu este o informație confirmată, este posibil ca hacking-ul să fi atins si fișiere continând date personale ale membrilor distribuției cunoscutului serial. Per total, hackerii susțin că ar fi sustras 1,5 terabiți de informații de la HBO. Grupul a trimis un email către presă oferind un interviu oricui va "duce vestea" despre atacul cibernetic.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii