Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Boost cerebral artificial   << înapoi

Oamenii de știință lucrează la un computer ce va avea abilitatea de a ne mări capacitatea cerebrală atunci când dăm semne de oboseală.

Funcționează printr-o tehnică intitulată "functional near infrared spectroscopy" sau fNIRS. Doi senzori plasați pe scalp emit o lumină roșie inofensivă în craniu. Aceasta analizează cantitate de vase de sânge din creier și poate măsura nivelul oxigenului prezent în orice moment. Niveluri foarte ridicate de oxigen indică o activitate cerebrală intensă, iar niveluri mici o "viteză de croazieră".

Sistemul a fost deja folosit cu o aplicație Google Glass care nu afișează notificările unor aplicații dacă suntem deja ocupați cu multi-tasking, dar acum o echipă de cercetători de la Tufts University vrea să meargă mai departe, probabil până la mărirea capacității cognitive a creierului când detectează obosirea lui.

Această parte a procesului este intitulată "direct current stimulation" și implică transmiterea în creier a unui curent de 1 miliamper prin electrozi plasați pe cap. Procesul este utilizat deja pentru tratarea depresiei și efectelor accidentelor cerebrale, iar cercetătorii cred că ar putea să ne ajute să interacționăm cu alte device-uri.

"Omul și mașinăria sunt două procesoare de informații conectate printr-un canal. Scopul nostru este să mărim lățimea de bandă dintre cele două.", a declarat cercetătorul Rob Jacob.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii