Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


O nouă tehnologie wi-fi: HaLow   << înapoi

A fost anunțat un nou standard wi-fi, intitulat "wi-fi HaLow", care promite conexiuni pe distanțe mai mari cu un consum mai mic de energie decât tehnologia wi-fi din prezent.

HaLow operează în banda de 900 MHz, în timp ce rețelele wireless de acasă, și nu numai, operează în 2.4 GHZ sau 5GHz. Principalul avantaj al benzii de 900 este că semnalul se poate întinde pe distanțe de aproape două ori mai mari, oferind o putere, de asemenea, mai mare.

Consumul mic al Wi-Fi HaLow va duce la implementarea în device-uri care funcționează pe baza acumulatorilor, cum ar fi cele de tipul home smart gadgets. Principalul obiectiv al tehnologiei este targetarea obiectelor mici care definesc Internet of Things. În timp ce HaLow oferă o rază mai mare de acțiune și o capacitate mai mare de a penetra zidurile, viteza scade în 900 MHz.

Prin comparație, wi-fi-ul clasic, în 5 GHz, poate atinge viteze de sute de megabiți pe secundă, iar HaLow între 150 kilobiți pe secundă și 18 megabiți pe secundă.

Cu alte cuvinte, nu ați putea viziona filme prin acest tip de conexiune wireless. Pentru device-uri mici, precum smartwatches, fitness trackers, becuri și espresoare conectate la internet, HaLow poate asigura viteze îndeajuns de mari pentru că acestea necesită un schimb mic de date.

Tehnologia ar putea ajunge la consumatori în 2018.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii