Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact





Recomandările Radient:




Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Ceas deșteptător cu mirosuri de cafea și croissant   << înapoi

Tehnologia nu încetează să ne uimească. Tuturor ne place să ne trezim cu miros de cafea și croissant în loc de țiuit de telefon sau ceas deșteptător.

Sensorwake, ce a debutat la Consumer Electronics Show în Las Vegas, abordează diferit distragerea atenției când vine vorba despre somn. În loc să utilizeze sunete pentru a vă trezi, ceasul se folosește de mirosuri datorită unui procedeu prin care emană o aromă aleasă de utilizator.

Așa cum ne așteptam, ceasul este rezultatul unei campanii de crowdfunding ce a strâns 200.000 de dolari după ce a fost conceput de studentul la inginerie Guillaume Rolland, în varstă de doar 19 ani. Deja acceptă pre-comenzi pe care să le livreze în prima jumătate a anului 2016.

Device-ul funcționează precum un toaster ce folosește capsule aromatice reutilizabile. Fiecare are o cantitate ce poate susține 30 de "treziri", ceea ce înseamnă că fiecare capsulă va asigura o lună de dimineți frumoase.

La lansarea oficială, ceasul va beneficia de 6 arome ce vor putea fi achiziționate de pe site-ul său și care vor ajunge la un moment dat și în magazine.

Aromele vin la pachet. Există "Continental Breakfast Pack", în care găsim o capsulă cu espresso și una cu croissant fierbinte. Pachetul "Enjoy the Break Pack" include un anumit tip de floare și miros de frunze și iarbă proaspăt tăiată. Oferta include și "Vitalisation Aromatherapy Pack" ce constă într-o aromă de ciocolată plus mentă.

Dar funcționează mirosurile la fel de bine precum sunetele când vine vorba de trezirea de dimineață? Rolland susține că Sensorwake vă poate trezi la fel de eficient și mult mai relaxant. Testele făcute de el au arătat o rată a eficienței de 99% în maximum 2 minute de la pornirea mirosurilor.

Deși rezultatele sale sunt bune, studiile precedente nu le confirmă. Unul din 1997 a testat dacă adulții se trezesc în prezența fumului, în cazul unui incendiu, a mirosului de apă și citrice. Din 10 participanți, doar doi s-au trezit.

Un alt studiu, din 2004, a demonstrat că mirosurile nu sunt eficiente în cazul somnambulilor. Soneriile audio au avut de departe un efect mult mai bun. De aceea, Sensorwake vine echipat și cu o alarmă audio ce va porni la 3 minute după emanarea aromelor pentru a vă trezi cu siguranță.

Îl puteți achiziționa direct de pe site-ul producatorului.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii