Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Drone care transportă pasageri cu 100 km/oră   << înapoi

Dronele sunt peste tot și este un lucru foarte bun că tehnologia ne înconjoară, într-o eră dedicată acesteia. Sunt, cu siguranță, instrumentele viitorului, capabile să transporte ajutoare în teatrele de război, să zboare pe deasupra lacurilor de lavă și să realizeze selfie-uri uimitoare. Armata americană dezvoltă drone vampir care se autodistrug în lumina soarelui. Acum, un producător chinez a dezvăluit lumii faptul că a creat o dronă capabilă să transporte oameni cu viteze de 100 km/oră.

Seamănă cu un elicopter și, de fapt, cam e unul, cu o lungime de 5.5 metri și 4 elice. Compania Ehang Inc. a dezvelit produsul publicului larg la Consumer Electronics Show din Las Vegas.

Bateria se încarcă în două ore și asigură o autonomie de 23 de minute la nivelul mării cu o sarcină de 100 kg. Compania susține că drona poate urca la 500 metri cu o altituine maximă de 3.500 metri și poate atinge o viteză de 101 km/oră. În cabină pot încăpea o persoană și un bagaj foarte mic.

Alături de aerul condiționat atât de necesar acelor zile fierbinți de zburat cu drona,  există și lumina de citit. Deși poate suna foarte ciudat, puteți citi în timpul zborului pentru că drona este autonomă. Prin programarea destinației în interfața Microsoft Surface, drona poate primi ordine vocale de decolare și aterizare.

Prețul este de doar 300.000 dolari, iar CFO-ul companiei recunoaște că drona se află într-o zonă legală gri, semănând cu un elicoter dar nefiind, de fapt, unul. Dronele nu au voie să zboare în preajma anumitor clădiri, noduri importante de transport cum ar fi aeroporturile, autostrazi si clădiri guvernamentale.

Drona Ehang 184 nu îi ofera pasagerului posibilitatea de a o controla din cabină pentru că nu poate fi trecută în mod manual. În cazul unei urgențe survenite în urma unei probleme tehnice, compania plănuiește să utilizeze un centru de control de la distanță care să poată prelua comenzile vehiculului pentru a-l aduce în siguranță la sol. Aparatul acesta de zbor este mai sigur decât un elicopter pentru că poate ateriza în siguranță cu o singură elice din cele 4.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii