Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Ecrane tactile transparente   << înapoi

Noua tehnologie de ecrane tactile transparente și mult mai sensibile a fost creată de cercetătorii elvețieni cu ajutorul unei tehnici de printare 3D microscopice. Dacă aceste materiale nano din aur și argint pot atinge eficiența comercială, cercetarea ar putea influența următoarele generații de smartphone-uri, tablete și nu numai.

Cea mai nouă tehnologie de printare se numește Nanodrip și utilizează un sistem similar imprimantelor cu cerneală, injectând cerneala electrohidrodinamică ce poate fi încărcată electric. Acești nano-electrozi din aur și argint au o conductivitate sporită.

Adăugarea celei de-a treia dimensiuni și aplicarea tehnologiei de printare 3D sunt cheia: aurul și argintul nu sunt transparente, dar construind ziduri nano de 80-500 nano-metri grosime, echipa de la ETH Zurich University a produs un material cu un grad foarte mare de conductivitate și transparență.

"Dacă dorești să atingi o conductivitate mare și transparență în fire compuse din metal, ai un conflict de obiective. Pe măsură ce intersecțiile acestor ziduri nano se îngroașă, crește conductivitatea, dar scade transparența" Dimos Poulikakos, project manager

Nanodrip injectează nanoparticule microscopice de metal într-un solvent. Pe măsură ce solventul se evaporă, rămâne structura 3D din aur și argint. Prin echilibrarea compozitiei cernelei metalice cu încărcarea electromagnetică necesara pentru a fi scoasă din "imprimantă", au creat picături extrem de mici.

Suntem siguri că, imediat ce ecranele vor fi disponibile publicului, oferta Radient le va include.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii