Carieră   Sitemap   Search    Login  

Despre noi

Noutăţi

Software

Hardware

Tehnologii

Clienţi

Contact

Recomandările Radient:
Abonare la newsletter:
Dezabonare..


Baterie litiu-ion smart   << înapoi

Primul motiv pentru care hoverboard-urile au devenit inamicul public nr. 1 este acela că iau foc foarte ușor din cauza supraîncălzirii acumulatorilor din litiu-ion, dar o nouă tehnologie dezvoltată de oamenii de știință americani ar putea readuce hoverboard-urile în topul preferințelor publicului.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au creat prima baterie din litiu-ion care se închide automat înaintea supraîncălzirii pentru a se reporni singură imediat ce temperatura scade.

Bateriile convenționale din litiu-ion sunt compuse dintr-o pereche de electrozi și un gel electrolit care transportă particulele încărcate electric între aceștia. Dacă temperatura atinge 150 de grade Celsius, electrolitul poate lua foc și declanșa o explozie, cum s-a mai întâmplat.

"Am creat prima baterie care se închide și repornește fără a afecta performanța în timp" - Zhenan Bao, inginer chimist

Nu este pentru prima dată când cercetătorii au încercat să introducă un sistem de închidere în bateriile din litiu-ion pentru a elimina supraîncălzirea. Eforturile precedente au implementat elemente ignifuge și separatoare din cupru pentru a limita riscul.

"Din păcate, oprirea ar devini ireversibilă, iar bateria ar mai funcționa după supraîncalzire" - Yi Cui, cercetător

În teste, cercetătorii au aplicat un flux de aer fierbine. Când bateria a atins 70 de grade Celsius, pelicula din polietilenă s-a dilatat și a declanșat închiderea bateriei, dar, imediat ce temperatura a scăzut, polietilena s-a contractat, premițându-i bateriei să repornească. Potrivit cercetătorilor, limita termică poate fi ajustată.


Copyright ©2004 - 2011 Radient Consulting Confidenţialitate - Termeni şi condiţii